LEV Bornholm skal for første gang være arrangør af et event på det bornholmske Folkemøde. Vi har spurgt Sandemandsgården, om de vil være omdrejningspunkt for vores arrangement.

 

Vi har ellers tidligere afstået fra at være arrangør på Folkemødet. Det skyldes dels af det er svært at skabe rammerne omkring det, fx er det meget svært at have en teltplads. Desuden skal der være et godt udbytte af anstrengelserne.

 

Men i 2018 har vi fået muligheden for at få en "tidslomme" i LEV's program i Foreningen Ligeværds telt. Den mulighed har vi grebet, og vi har slået pjalterne sammen med Sandemandsgården og laver et arrangement om det beskyttede værksteds rolle i det bornholmske erhvervsliv. Jensen Denmark A/S har lovet at de gerne vil sende en repræsentant, der vil fortælle om Sandemandsgårdens betydning for deres produktionslinje. Der vil være personale og brugere fra værkstedet i teltet og de vil vise nogle af de arbejdsprocessor de laver frem.

 

Bestyrelsen i LEV Bornholm håber meget, at medlemmer eller andre interesserede vil møde op og se nærmere på Sandemandsgårdens arbejde.

 

Arrangementets officielle titel er "Fælles ansvar: Beskyttet beskæftigelse og lokalt erhvervsliv". Det foregår lørdag d. 16. juni kl. 15.00-16.00 i J18 Ligeværd på Kæmpestranden.

Se programmet for Folkemødet her: https://program.folkemoedet.dk/#L%C3%B8rdag-1500

 


Fælles ansvar: Beskyttet beskæftigelse og lokalt erhvervsliv

15:00 - 16:00

Landsforeningen LEV

Se og hør, hvordan produktionen udfoldes mellem det beskyttede værksted og virksomheden.

Eventbeskrivelse

Sandemandsgården er et beskyttet værksted under Bornholms Regionskommune. Her arbejder mennesker med udviklingshæmning hver dag med monteringsopgaver til bornholmske virksomheder. Den grundige og omhyggelige samling af forskellige emner er blevet en vigtig del af produktionslinjen for virksomheder som f.eks. Jensen Denmark. Værkstedet er en betydningsfuld del af brugernes hverdag. Mange med udviklingshæmning har et stort ønske om at være en del af og bidrage til samfundet. Arbejdet på værkstedet fremmer brugernes udvikling, skaber identitet og mening for brugerne, de pårørende og erhvervslivet. I Ligeværdsteltet vil værkstedets brugere og pædagogisk personale fremvise nogle af de produktionsmetoder, der benyttes, og eksempler på de færdige produkter. Der vil være oplæg fra LEV Bornholms kredsformand Henrik Stilling, daglig leder af Sandemandsgården Søren Vaupell Christensen og en repræsentant fra Jensen Denmark, der benytter sig af værkstedet.

Deltagere

Henrik Stilling, Kredsformand, LEV Bornholm
Søren Vaupell Christensen, Daglig leder, Sandemandsgården

Kontaktpersoner

Esben Kullberg, Sekretariatschef, Ligeværd, 24972718

Tags

#virksomheder #Beskyttet beskæftigelse #Produktionsmetoder #Udviklingshæmning #Bidrag #Værksted

Eventdetaljer

Sprog
Dansk
Underholdsningsevent
Nej
Tegnesprogtolkes
Nej
Teleslynge
Nej
Sendes live på internettet
Nej

Det er efterhånden ved at være en tradition, når Kildebakken og Ungdomsskolens madhold afslutter sæsonen, bliver elevernes forældre indbudt til stor middag.

LEV er sponsor for madholdet og derfor også altid inviteret. I år havde vi i LEV valgt at forære alle eleverne et eksemplar af "Billedkogebogen", og den har Korna, der er underviser, brugt i løbet af sæsonen.

Det fleste af opskrifterne, der var brugt til aftenens middag, var da også taget fra kogebogen, og der var rigtig mange gode retter. Efter maden kom alle elever op enkeltvis og fik deres bog og mappe udleveret, og der blev klappet af alle.

Alt i alt var det en hyggelig aften og en god afslutning på sæsonen. På bestyrelsesmødet d. 18/4 besluttede kredsbestyrelsen, at LEV fortsætter finansieringen af madholdet minimum de næste to sæsoner.

IMG 1378IMG 1378IMG 1378IMG 1378