I år gik LEV Bornholm Prisen til Martin Byder fra Aakirkeby I.F. for hans initiativ til at starte LykkeLiga håndboldholdet ”Granit Kidz”.
Med prisen følger et diplom og en kontant belønning på kr. 1.000,-
Her kan du læse begrundelsen for at Martin modtog prisen:

 Martin Byder modtager af LEV Bornholm Prisen 2019

Kan børn og unge med udviklingshandicap gå til holdidræt? Det kan godt være rigtig svært, men med initiativet LykkeLiga, er det siden 2017 pludselig blevet muligt for flere og flere børn rundt omkring i Danmark at gå til håndbold. Der bliver spillet på børnenes præmisser og alle kan være med. Der er efterhånden LykkeLiga hold i hele landet med ikke mindre end 40 hold, så op mod 600 børn med udviklingshandicap nu kan spille håndbold på ugebasis, og på den måde både få dyrket idræt og samtidig indgå i sociale relationer.

På Bornholm har vi også fået et LykkeLiga hold, der kalder sig Granit Kidz. Over 20 børn træner nu hver eneste mandag i en time i hallen her ved siden af os. Holdet blev startet på ganske få dage i forsommeren 2018, og det var en enkelt håndboldleder, der tog initiativet og som næsten egenhændigt fik holdet op at køre.

Selvom der har været flere gode indstillinger til LEV Bornholm Prisen i år, og det har været svært for bestyrelsen at vælge, så vil vi gerne anerkende denne indsats, der har vist sig at give motion, fællesskab, livskvalitet og et ugentligt højdepunkt for så stor en gruppe af børn med udviklingshandicap på Bornholm.

LEV Bornholm Prisen 2019 går derfor til håndbold-leder i Aakirkeby Idræts Forening Martin Byder!