Onsdag d. 22. maj var rammen sat i Aakirkeby-hallerne for et vælgermøde med fokus på handicappolitik. Det var en række handicapforeninger på Bornholm, herunder LEV, der var gået sammen om arrangementet.

Valgmøde

 

Vælgermødet var pænt besøgt og pressen var naturligvis også til stede. Panelet blev ledet af journalist Kjeld Pedersen og det bestod af repræsentanter fra Venstre, Socialdemokratiet, Alternativet, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten og Kristendemokraterne.

En stor del af debatten handlede om de børn, der har svært ved at passe ind i den almene folkeskole, men også handicappede børns vilkår i det hele taget, da flere forældre var mødt frem for at berette om de udfordringer, de står overfor.

LEV fik lejlighed til at stille et enkelt spørgsmål, og valgte retorisk at spørge, hvor beboerne fra bostederne var henne, hvorfor var de ikke mødt op til valgmøde? Det blev til en debat om den pædagogiske ledsagelse, ferier og generelle vilkår på landets bosteder.

Hvad skal det hele nytte, når det sandsynligvis kun er én af paneldeltagerne, der kommer i Folketinget? Handicaporganisationerne har landet rundt arrangeret møder som det i Åkirkeby, og når de samme ting bliver sagt igen og igen, kan vi håbe, at politikerne begynder at lytte.