Bornholms Børnefys åbner nu op for Rideterapi som behandling/træning til børn og unge med fysisk og/eller psykiske handicaps pr. 1.5.2020.
Dette er et tilbud til børn og unge med symptomer eller diagnoser som fx angst og stress, depression, nedsat koncentrationsevne, sociale/emotionelle udfordringer, generelle indlæringsvanskeligheder, vrede, ADHD, Autisme, CP og Downs.

I rideterapien bliver der arbejdet med at øge kropsfornemmelse og kropsbevidstheden samt at reducere spændingsniveauet i kroppen og komme ned i arousal, så der opnås en dybere ro i krop og sjæl og dermed afbalancering af nervesystemet. Med dette som baggrund, optimeres rammerne for indlæring samt håndtering af nedenstående punkter:

• Respiration/vejrtrækning
• Koordination, balance, muskelstyrke og udholdenhed
• Koncentrationsevne og fokus
• Sansemotorik
• At lære egne ressourcer og kompetencer
• Selvtillid og selvværd
• At lære at håndtere situationer, hvor du vil føle dig presset eller som ikke lige bliver løst, som du havde forestillet dig i første omgang.

Der vil desuden indgå meditation og mindfulness i behandlingerne. Enkelte øvelser/metoder kan tages med hjem som let kan implementeres i hverdagen, med god effekt.

 

Hvorfor rideterapi


I rideterapien arbejdes der med relationer, selvværd, kontakt, kommunikation og kropssprog, som falder godt i spænd med den neuroaffektive tankegang, hvor der er fokus på at styrke egen selvfølelse, hvilket er yderst relevant for disse børn og unge.
Jeg arbejder dels fra jord med bla. fokus på at strigle, omgås hesten med respekt, kende dens signaler samt lave øvelser fra jord, men også fra hesteryg.
Øvelserne fra jord og/eller hesteryg er med til at skabe et fælles samarbejde med hesten. Med denne arbejdsmetode opnår den enkelte mange små sejre, som giver et bedre selvværd, hvilket har betydning for et styrket mod på og tillid til, at indgå i nære relationer på egne vilkår. Hestene kan bringe følelser op hos mennesket, som appellerer til dets omsorg, nærvær og kærlige sider.

 ridning1

Ved tilstedeværelse i naturen og samværet med dyr, sker der en massiv sansepåvirkning af vores system. Vores sanser skærpes, nervesystemer falder til ro og bliver afbalanceret samt vores tilfredshedshormon oxytocin øges og vores stresshormon kortisol reduceres. Ligeledes er hestens gangrytme er med til at reducere spasticitet og/eller muskelspændinger.
Man arbejder ud fra en viden om, at hjernen er ”tredelt” - det autonome nervesystem (kropssansninger), det limbiske system(følelser) – og det kognitive(tænkning). Når man evner at få sansning, følelse og tænkning til at ”spille sammen”, kalder man det mentalisering. Denne balancering – og evne til både at sanse, føle og tænke – og handle i overensstemmelse med dette, øger vores robusthed i mødet med alt det som livet bringer os.

 ridning2

Hvem er jeg


Mit navn er Connie Sjøholm Mikkelsen, jeg er uddannet fysioterapeut og rideterapeut. Jeg har de sidste 15 år været optaget af hvorledes mine heste, øens fredsfyldte og flotte natur samt min faglige bagrund kan hjælpe den enkelte til en god sansemotorisk oplevelse, en bedre fysik, en dybere ro i sjælen og dermed en bedre hverdag.

Min erfaring til træning/behandling af børn og unge med diagnoser som angst, stress, depression, nedsat koncentrationsevne, sociale/emotionelle udfordringer, generelle indlæringsvanskeligheder, vrede, ADHD, Autisme, CP og Downs, er via mine 13 år som børnefysioterapeut her på Bornholm, hvor jeg bla. har medinddraget hesten som et redskab eller motivations faktor i træningen. Desuden har jeg mine erfaringer via sparring og kurser bla. i USA og hos Marianne Florman.

Jeg tager afsæt i min faglighed som fysioterapeut og rideterapeut. Denne kombination giver unik mulighed for at skabe en bredde i forhold til hvilken indsats der skal til i den enkelte situation. Jeg danner mig altid et klinisk billede ud fra observationer og fysioterapeutisk vurdering, og afgør derefter hvilke specifikke områder der kan/skal arbejdes med og hvilken intervention der skal til, for at komme videre.

 ridning3

 

 

Rideterapien foregår I Rutsker ved min klinik, hvor natur og mine 4 heste, ridebane samt runddel danner rammerne for træningen/behandlingen.
Det foregår i eftermiddagstimer eller weekender og det vil hovedsageligt være 1:1 med en varighed på ca. 1 time.

Jeg kan kontaktes på tlf.: 26189468 eller mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for nærmere information.

 

Med venlig hilsen

Connie Sjøholm Mikkelsen
Børnefysioterapeut og Rideterapeut
Kirkedalsvej 4, Rutsker
3790 Hasle.
.